Over ons werk

Nieuwsgierig naar je collega's?
Zij vertellen je graag meer over Deltion.


Over ons werk

Nieuwsgierig naar je collega's? Zij vertellen je graag meer over Deltion.

‘Ik voel me gewaardeerd, gezien en gesteund’

Gerda Mekking, senior docent opleiding Verpleegkunde

 

Stel je voor, je wordt verkozen tot favoriete docent van de school. Gerda Mekking (42) weet er alles van. De senior docent bij de opleiding Verpleegkunde werd tot haar grote verrassing door haar studenten genomineerd als ‘Favo Docent’ van het Deltion College. Wat maakt het werken bij Deltion zo leuk?

 

‘Het onderwijs trok me toen al’

 

Na de havo besloot ik hbo Verpleegkunde te studeren. Ik wilde altijd graag in het ziekenhuis werken, maar tijdens mijn stages ontdekte ik dat het niet bij me paste. Even twijfelde ik of ik zou stoppen en met de pabo zou starten. Het onderwijs trok me toen al. Toch besloot ik mijn opleiding af te maken. En ging ik aan de slag als wijkverpleegkundige in de thuiszorg.  
Na vijftien jaar begon het opnieuw te kriebelen. Ik wilde eigenlijk wel eens iets anders. Maar kon het niet over mijn hart verkrijgen om de zorg helemaal te verlaten. Zo kwam het onderwijs weer op mijn pad. Nu geef ik alweer vijf jaar les bij Deltion, aan studenten van de opleiding Verpleegkunde.

‘Ik vind het belangrijk dat studenten weten dat ik ze zie’

 

Het mooiste aspect van lesgeven op Deltion is dat ik de mogelijkheid heb en de ruimte krijg om studenten te inspireren, hen aan te moedigen en zelfvertrouwen te geven. Net als in de thuiszorg vind ik ook hier het persoonlijke contact erg belangrijk. Ik geef voornamelijk het vak Medische Kennis. Dat is best een moeilijk en inhoudelijk vak. Natuurlijk is het belangrijk om studenten die kennis bij te brengen, maar ik vind het veel belangrijker dat studenten weten dat ik ze zie en dat ze bij me terecht kunnen. Ik geniet ervan om met ze op te lopen, ze te zien groeien.

 

‘Ik ben enthousiast, straal plezier uit en ben trots op mijn beroep’

 

Ik vind het belangrijk dat studenten het fijn hebben in de klas. Dit alles heeft een positief effect op de inzet van mijn studenten. Door open te zijn over dingen waarmee ik zelf soms struggle, hoop ik de drempel voor studenten te verlagen om ook dingen te delen waar zij mee zitten. Zo bouwen we wederzijds vertrouwen op. Er is hier voldoende ruimte om eigen ideeën in te brengen. De sfeer op Deltion is erg prettig en gemoedelijk. Ik voel me gewaardeerd, gezien en gesteund.

 

‘Bij Deltion liggen er voldoende kansen voor groei en ontwikkeling’

 

Twijfel je om bij Deltion te komen werken? Dan wil ik zeggen: niet twijfelen en van harte welkom! Ik werk inmiddels vijf jaar bij Deltion en ik ga elke dag met veel plezier en energie naar mijn werk. Als startende werknemer ervaar je goede ondersteuning en begeleiding en liggen er voldoende kansen voor groei en ontwikkeling.’