Docent Burgerschap

Docent Burgerschap (20-40 uur)
Als docent burgerschap help je studenten die jouw lessen nog hun hele leven gebruiken. Je leidt niet alleen vakmensen op, maar ook kritische burgers in de maatschappij die allerlei vaardigheden moeten bezitten om zich te kunnen redden. Je gaat primair lessen burgerschap ontwikkelen en verzorgen vanuit onze visie binnen verschillende opleidingen.

Inspireren en ontwikkelen bij Deltion
Binnen Deltion werken we aan kwalitatief goed burgerschapsonderwijs. Het afgelopen jaar hebben we daarom gewerkt aan een visie op burgerschap waar vanuit we deze kwaliteit willen gaan waarborgen. De volgende ontwerpprincipes staan centraal in onze visie:
- Kennis is de basis;
- We maken het burgerschapsonderwijs echt en tastbaar;
- We bieden studenten de ruimte, veiligheid en vaardigheden om onderbouwd en zelfbewust hun mening te formuleren, waarbij we hun voorkennis activeren;
- We staan stil bij verschillen en overeenkomsten tussen individuen en groepen.

Ondersteund door de volgende uitgangspunten:
- De onderwijsgevende maakt het verschil;
- Samen kom je verder dan alleen, zeker als het om onderwijs ontwerpen en geven gaat;
- Maatwerk per opleiding en kwalitatief hoogstaand onderwijs gaan hand in hand.

Om die kwaliteit te verbeteren en te versterken, willen we o.a. gaan werken met een flexpool burgerschapsdocenten. Opleidingen kunnen een docent via de flexpool inhuren om kwalitatief goed burgerschapsonderwijs te geven. Als docent kun je zo het vak burgerschap geven en doorontwikkelen, op verschillende plekken binnen Deltion, in samenspraak met de regiegroep burgerschap.

Je gaat zelfstandig lesgeven binnen verschillende teams. Je bent een enthousiaste burgerschapsdocent en je weet wat er speelt in de wereld. Jouw professionele kennis en vaardigheden zet je in om de student beter voor te bereiden op een plek in de samenleving. Vanuit een kennisbasis werk je aan de kritische denkvaardigheden.

Jij bent
Proactief, innovatief en zelfstandig. Je krijgt energie van het werken binnen verschillende teams met verschillende doelgroepen. Je herkent gebrek aan burgerschapskennisbasis bij studenten en weet hier op in te zetten tijdens je les. Je weet hoe je een veilige sfeer waarborgt en hanteert duidelijk regels, zodat studenten zich vrij genoeg voelen om hun perspectief te delen. Je weet hoe je om kunt gaan met heftige of ongenuanceerde reacties van studenten. Je kunt gesprekken met studenten over controversiële actualiteiten initiëren, begeleiden en oordeelloos de dialoog voeren.

We zien graag het volgende:
- hbo werk- en denkniveau;
- een afgeronde pabo en/of relevante onderwijsbevoegdheid;
- ervaring in het mbo is een pré.

Ons aanbod
Een ‘gewone baan’ kun je makkelijk vinden, maar een baan waarbij je zoveel invloed hebt op de toekomst van duizenden mensen, die vind je alleen bij Deltion. Je tekent bij ons een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging bij formatieruimte. De functie van docent is ingedeeld in schaal LB met een (fulltime) salaris tussen €3.064 - € 4.615. De inpassing vindt plaats op basis van je laatst genoten salaris. Je kunt ook nog rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:

- een eindejaarsuitkering van 8,33%;
- 10 weken verlof per jaar;
- gratis gebruik van onze sportvoorzieningen;
- thuiswerkregeling, reiskostenvergoeding, uitstekende pensioenregeling
  én een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering;
- de mogelijkheden om opleidingen te volgen die je nog beter maken in
  je werk;
- laptop voor zakelijk gebruik.

Wanneer kun je beginnen?
Ben jij onze nieuwe docent burgerschap? Solliciteer dan uiterlijk 23 maart 2023. Vul via de sollicitatiebutton ons sollicitatieformulier in en voeg je motivatiebrief en cv bij. Wil je wat meer informatie? Neem dan contact op met Lammie Prins (projectleider generiek onderwijs) via lprins@deltion.nl. Je kunt jouw sollicitatie ook aan Lammie Prins richten.

Bijzonderheden
Wij zoeken bij voorkeur enkele docenten burgerschap voor in totaal 1,0 fte, maar mocht je niet volledig (fulltime) beschikbaar zijn dan vragen wij jou ook te reageren en dit in jouw motivatie aan te geven. De startdatum en werkdagen zijn in overleg bespreekbaar.

 

Sluitingsdatum

23 maart 2023

 

Contactpersoon

Lammie Prins
 

Afdeling

Generiek Onderwijs
 

 

Deel deze vacature met familie of vrienden

 

Deel deze vacature met familie of vrienden